Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med rödbetshummus

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer a ca 150 gr

Hummus

  • 250 skalade rödbetor (förkokta)
  • 1 burk (ca 230 gr) avrunna kikärtor
  • 1 msk olja
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Börja med att göra hummusen. Hacka rödbetorna grovt. Mixa rödbetor, kikärtor, olja, sesamfrön, spiskummin och vitlöken till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

Tillaga kycklingen på valfritt sätt och servera med hummusen och tex kokt potatis.

För er Viktväktare:

Points: 9 P för all hummus. Lägg till P för tillbehören.

Personliga Points: 9-16 PP för all hummus. Lägg till PP för kyckling och potatis.

Mitt WW: Grön 2 för kycklingen, 4 för hummusen per portion, Blå och Lila 2 för hummusen per portion, lägg till för potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 12 times, 1 visit(s) today