Väck dina vintertrötta fötter

skriv ut
Hundpromenader, trädgårdsarbete, vandring och skidåkning – vårens aktiva dagar kräver att såväl fötter som händer får lite extra omtanke. Men vad ska man egentligen tänka på för vårens hudvård? Här finns tips för dig som gillar utomhusliv.

”Våren står för dörren! Då vill de flesta av oss kunna njuta av härliga fritidsaktiviteter. CCS är serien för aktiva händer och fötter med produkter som skyddar, mjukgör och förebygger besvär”, säger Annika Krafve, Brand Manager CCS på Karo Pharma.

CCS har sedan 1979 utvecklat produkter både för behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård och ser på hand-, fot- och hudvård på ett holistiskt sätt.

1. Väck fötterna ur vintersömnen

Hur mår dina fötter efter vintern? Kanske behöver de en välgörande uppfräschning efter att ha varit instängda i trånga strumpor och skor.

Tips! CCS Exfolierande Fotsockor är en intensiv fotkur och ett enkelt, säkert och smärtfritt sätt att ta bort förhårdnader och mycket torr hud samtidigt som huden mjukgörs och återfuktas. De innehåller en kombination av fruktextrakt, mjölksyra och salicylsyra. Fötterna blir mjuka och lena efter endast en användning.

2. Ge aktiva fötter proffshjälp

Aktiviteter som skidåkning, löpning och vandring är välgörande för kropp och själ men kan vara påfrestande för fötterna som kan bli torra, hårda, spruckna och fnasiga. Dessutom trivs dålig lukt i löparskornas och pjäxornas fuktiga och varma miljö.

Tips! CCS Foot Pro är en multifunktionell fotkräm som är framtagen för att behandla hälsprickor, förhårdnader och torra fötter. Den motverkar även dålig lukt och ger en frisk doft. Foot Pro är testad och utvärderad av fotterapeuter. Den går snabbt in i huden utan att kladda. Perfekt för dig som är aktiv!

3. Skydda dina fingrar och händer

Glöm inte bort dina händer. Trädgårdshandskar skyddar dem från smuts och väta vid trädgårdsarbete. Du som ägnar dig åt andra utomhusaktiviteter bör också tänka på att skydda händer och fingrar. Smörj alltid in dig med en mjukgörande handkräm före och efter aktivitet.

Tips! CCS Vårdande Handkräm är utvecklad för mycket torra och känsliga händer i behov av extra omvårdnad. Den mjukar även upp torra nagelband. Krämen innehåller karbamid och glycerin som verkar återfuktande och mjukgörande. Dessutom är den oparfymerad och rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. CCS Vårdande Handkräm kan också användas över natten som en vårdande nattmask för extra torra och nariga händer.

4. Stärk hudens naturliga skyddsbarriär

Under våren är händerna ofta extra utsatta för kyla, vind och torr luft. Dessutom börjar solens strålar kännas av. Stärk hudens naturliga skyddsbarriär med en kräm med solskyddsfaktor.

Tips! CCS Hand Pro är en innovativ, multifunktionell kräm för torr, irriterad och exponerad hud. Den innehåller en unik kombination av hudvårdande ingredienser som har flera effekter på huden. Den stärker hudens naturliga skyddsbarriär, reparerar, återfuktar, lugnar och förebygger pigmentering med välgörande ingredienser som niacinamid och fosfolipider. Den ger också ett bredspektrumskydd med SPF15 som skyddar mot solens UVA- och UVB-strålar. CCS Hand Pro går snabbt in i huden utan att kännas kladdig. Givetvis helt fri från parfym!

5. Förebygg skador och sträckningar

För varje steg vi tar belastar vi foten med vår dubbla kroppsvikt. När vi springer är det sex gånger mer! Därför är det viktigt att ta hand om sina fötter och ben. Värm alltid upp kroppen innan påfrestande utomhusaktiviteter. Ägna dig också åt styrke- och stabilitetsträning för att förebygga löparskador.

6. Behandla sprickor på fötter och händer

Sprickor på fingertoppar, handflator, fotsulor och hälar är vanligt. Självsprickor uppstår när huden är uttorkad och saknar nödvändiga halter av fett och fukt. Påfrestningarna i det yttre hudlagret leder då till självsprickor.

Tips! CCS Lösning för hudsprickor behandlar hudsprickor på fötter och händer och även små skärsår. Genom den speciella teknologin Dermovitamina Technology bildas en transparent, skyddande, elastisk film som torkar omedelbart efter applicering vilket förhindrar att såret går upp. Lösningen skyddar såret mot yttre påverkan, minskar smärtan och underlättar läkningen. Till skillnad från att använda plåster förblir hudsprickan synlig vilket påskyndar läkningen. Lösningen kan även användas för små sprickor på fötter hos diabetiker.

7. Klä dig efter väder

Det finns en stort mått av sanning i uttrycket ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Säkerställ att du har rätt skor för ändamålet. Klä dig också lager på lager genom den så kallade ”flerskiktsprincipen”. Då håller du dig varm och torr och får ut maximalt av utomhusupplevelsen.

 

 

Text och Bild – Pressmaterial