Du i Fokus
MusikTVUpplevelser

Sommaren är här – Allsången börjar!

skriv ut
Lika självklart som sand på en sandstrand är det att Allsång på Skansen kör igång när sommaren är som bäst. Sanna Nielsen leder programmet för tredje året och ser fram emot detta även i år och tänker inte göra några större förändringar. Hon säger själv att det är lite som att komma hem och ikväll smäller det tillsammans med bla Shirley Clamp och Peter Jöback. 

Sommarens artister täcker som vanlig en stor del av Sveriges musikliv. Allt börjar med musikalstjärnan Peter Jöback och avslutas med Sven- Bertil Taube. Däremellan kommer bla rockbandet Avantgardet, polska schlagerstjärnan Margaret, GES och internationellt hyllade popartisten Tove Styrke. Det finns något för alla på Skansens scen i sommar.

I år har det blivit Bo Kaspers Orkesters tur att göra “Allsångsscenen är din” – den 7 augusti sänds bandets specialprogram.

Allsång på Skansen 2018

26 juni
Shirley Clamp, Peter Jöback, Shirin, Jireel

3 juli
GES, Linda Pira

10 juli
Avantgardet, Markoolio, Lilla Al-Fadji, Cornelia Beskow, Margaret

17 juli
Alcazar, Uno Svenningsson, Jojje Wadenius

24 juli
Sannex, Amanda Ginsburg, Pernilla Wahlgren

31 juli
Tove Styrke, Tommy Körberg, Samir & Viktor, Blen, Emma Peters & Hanna Dorsin

7 augusti
Bo Kaspers Orkester, Petter, Molly Sandén.
Allsångsscenen är din från kl 21: Bo Kaspers Orkester

14 augusti
Seinabo Sey, Magnus Uggla, Sven-Bertil Taube

För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Man kan inte förboka sittplatser framför scenen, man får komma tidigt, stå eller hoppas på det bästa. Man kan även se genrepet som är kl 17, då brukar det finnas betydligt större chans till sittplatser. Det mesta med Allsången handlar om väder, vind och vilka artisterna är.

Nu börjar sommaren på riktigt – Allsången är igång!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today