Smakrik kasslercurrygryta
4-6 portioner
- 600 gr kassler
- 1 dl chilisås
- 4 dl matlagningsgrädde
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 msk curry
- 1 dl vatten
- 1-2 msk smör
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kasslern och löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt curry, blanda om och fräs någon minut. Ha i kasslern, blanda om och fräs 3-4 minuter. Häll i vatten, chilisås och matlagningsgrädden. Blanda ihop och koka upp, låt koka tills det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 29 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsyoghurt och 1 msk smör. Lägg till P för pastan/riset.
Points: 29 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsyoghurt och 1 msk smör. Lägg till P för pastan/riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 889 times, 1 visit(s) today