Quornstroganoff

skriv ut
4 portioner

 

300 gr quornstrimlor

1 msk olja

1 lök

½ dl hett vatten

1 buljongtärning, grönsaker el svamp

1 burk/förpackning passerade tomater

1 msk tomatpure

2 tsk paprikapulver

2,5 dl matlagningsgrädde

Salt

Peppar

 

Gör så här:

Hacka löken. Fräs löken glansig i oljan i en kastrull. Ha i quornstrimlorna i löken och låt fräsa med en kort stund. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll över i kastrullen och ha i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt allt koka ihop 5-10 minuter.

Servera med pasta eller ris.

För er Viktväktare: 3 SP per portion om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita