Quornstroganoff

skriv ut
4 portioner

 

  • 300 gr quornstrimlor
  • 1 msk olja
  • 1 lök
  • ½ dl hett vatten
  • 1 buljongtärning, grönsaker el svamp
  • 1 burk/förpackning passerade tomater
  • 1 msk tomatpure
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Hacka löken. Fräs löken glansig i oljan i en kastrull. Ha i quornstrimlorna i löken och låt fräsa med en kort stund. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll över i kastrullen och ha i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt allt koka ihop 5-10 minuter.

Servera med pasta eller ris.

För er Viktväktare: 3 SP per portion om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita