Quornstroganoff
4 portioner
- 300 gr quornstrimlor
- 1 msk olja
- 1 lök
- ½ dl hett vatten
- 1 buljongtärning, grönsaker el svamp
- 1 burk/förpackning passerade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Hacka löken. Fräs löken glansig i oljan i en kastrull. Ha i quornstrimlorna i löken och låt fräsa med en kort stund. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll över i kastrullen och ha i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och låt allt koka ihop 5-10 minuter.
Servera med pasta eller ris.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för hela grytan, om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.
Personliga Points: 11-16 PP för hela grytan, om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.
Mitt WW: Grön 15, Blå 12, Lila 12 för hela stroganoffen om man använder matlagningsgrädde 4%, lägg till SP för pasta/ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 61 times, 1 visit(s) today