Smarriga våfflor
Till 8 våfflor behöver du:
- 3 1/2 dl mjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 2 1/2 dl vatten
- 100 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken så att smeten blir fin och slät. Rör ut med resten av mjölken, vattnet samt det smälta smöret. Låt smeten vila i 20 minuter. Grädda sedan våfflorna i ett varmt våffeljärn tills de blir gyllenbruna.
Servera med glass, bär, grädde, sylt eller gör dem lite matigare och servera dem med en lax- eller räkröra. Det mesta fungerar, det är bara fantasin som sätter gränsen.
Till er viktväktare:
Points: 68 P för allt (9 per styck) om man använder smör, 51 (6 per styck) om man istället använder smör- och rapsolja.
Mitt WW: Grön 8, Blå 8 per våffla om man använder smör, 6 på både Grön och Blå om man använder smör- och rapsolja
SmartPoints Flex: 1 våffla kostar 8 SP Flex om man använder smör, 6 SP Flex om man använder smör- och rapsolja
SmartPoints: 1 våffla kostar 8 SP om man använder smör, 6 SP om man använder smör- och rapsolja
Recept och bild – Nadjaskitchen