Pasta med tomater, kronärtskockor, peperoncino och mozzarella
2 portioner
- 500 g små plommon- eller körsbärstomater, halverade
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- 175 g kronärtskockor i olja + 2 msk olja
- 1-2 torkade peperoncino
- 1 liten röd chili
- 2 msk olivolja
- 3 msk torrt vitt vin
- Salt & nymalen svartpeppar
Till servering:
- 200 g pasta
- 1 mozzarella (eller burrata), sönderrivet
- Handfull platt bladpersilja, finstrimlad
- olivolja
- Nymalen svartpeppar
Gör så här:
1) Värm ugnen på 200C. Lägg tomater, kronärtskockor, vitlök och båda chilifrukterna på en plåt. Ringla i oljor och krydda med salt och peppar. Häll i vinet och ställ in i ugnen i 30 minuter eller tills det är klart.
2) Koka pastan i saltat vatten. Under tiden, på medelhög värme, tillsätt ett par matskedar av oljan från plåten i en sautéform. Lägg några tomater i pannan och arbeta ingredienserna. Lägg pastan direkt i pannan. Blanda ihop och justera konsistensen med pastavatten.
3) Servera pastan med bakade tomater, kronärtskockor och vitlök. Tillsätt riven mozzarella, persilja, svartpeppar och en generös skvätt extra jungfruolja.
Recept och bild – Christopher Åström
Visited 30 times, 1 visit(s) today