Snabb kycklingwok

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr wokgrönsaker
  • 500 gr kycklingfiléer
  • 1-2 msk raps eller majsolja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk Asian fond – green and fresh
  • 2 msk soja
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet. Ta upp den och ställ åt sidan. Häll ner de frysta wokgrönsakerna i stekpannan, tillsätt resten av fettet när grönsakerna har tinat. Fräs någon minut. Häll tillbaka kycklingen.

Blanda ut majsstärkelsen i vatten och häll detta över grönsakerna. Tillsätt även fonden och sojan. Blanda om och låt koka tills et tjocknar och har en lagom konsistens. Smaka av med peppar och ev soja.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 6-14 PP för hela grytan, om man använder 1 msk fett. Lägg till PP för riset.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita