Du i Fokus
Hälsa & Motion

Hudvård börjar i duschen

skriv ut
Visste du att en god hudvårdsrutin börjar redan i duschen? Har du torr, känslig och eksembenägen hud bör du välja en skonsam rengöring och inte duscha för varmt eller för länge. Till din hjälp finns Locobase nya Everyday Special-serie som reducerar fuktförlust i upp till 24 timmar och håller huden lugn och glad.

”Tvål och vatten torkar ut huden och därför är det viktigt att använda en mild duscholja med hög fetthalt istället. Locobase Everyday Special Shower Oil är speciellt framtagen för torr, känslig och atopisk hud. Den vårdar och mjukgör huden varje dag och förlänger de goda perioderna med mer välmående hud. Följ upp med Locobase Everyday Special Body Lotion som snabbt går in i huden utan att kladda”, säger Jennie Wåge, Brand Manager på Karo Pharma.

Locobase Everyday Special – daglig hudvård för torr, känslig och atopisk hud

Det nyskapade produktkonceptet Locobase Everyday Special är speciellt framtaget för att hjälpa personer med torr, känslig och eksembenägen hud att få mer kontroll över sina hudbesvär. Produkterna hjälper huden att återställa sig och är godkända av Asthma Allergy Nordic.

  • Locobase Everyday Special Shower Oil är en ny, innovativ formula berikad med Oat Lipid, Canola Oil och vitamin E. Den skonsamma duscholjan har hög fetthalt (70%) och specifika hudidentiska fettämnen som skyddar huden från att torka ut. Eftersom duscholjan inte innehåller vatten är den extra passande för eksembenägen hud, som rekommenderas att inte duscha eller bada för länge.
  • Locobase Everyday Special Body Lotion är en ny, innovativ formula berikad med Oat Lipid, Betaglukan och Sodium PCA och rik på specifika hudidentiska fettämnen. Den går snabbt in i huden utan att kladda, stärker hudbarriären och ger omedelbar och långvarig återfuktning.

Reducerar fuktförlust i upp till 24 timmar

Locobase Everyday Special Shower Oil och Body Lotion börjar verka direkt efter applicering och reducerar fuktförlusten från huden i upp till 12 respektive 24 timmar. Dessutom visar kliniska studier mycket god hudvänlighet för känslig hud. Produkterna är kliniskt testade, oparfymerade och passar hela familjen – vuxna och barn från 0 år.

 

Locobase hudvårdsserie säljs på apotek.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 58 times, 1 visit(s) today