Pulled Chicken taco-style

skriv ut
Till 4-6 portioner behöver du:

700 gr kycklingfilé

1 stor skivad lök

2 st pressade vitlöksklyftor

3-4 msk tacokrydda (recept här)

 

Gör så här:

Lägg lök och vitlök i botten på grytan eller crockpoten. Häll hälften av tacokryddan ovanpå löken, gnid in kycklingfiléerna med andra hälften. Lägg kycklingen ovanpå löken. Använder du färsk kyckling så kan du behöva tillsätta någon dl vatten, använder du däremot mörad kyckling så kan du låta bli.

Sätt crockpoten på Low och programmera på 6 timmar, eller låt puttra i gryta på spisen i minst två timmar.

När köttet faller isär är det klart. Ta upp kycklingen och dra isär kycklingköttet. Servera med mjuka tortillabröd som till tacos, som hamburgare eller som fyllning i ett gott bröd.

 

För er Viktväktare: 8 SP för hela grytan. Lägg till för tillbehören.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita