Du i Fokus
Upplevelser

“Jurassic World by Brickman” – Europapremiär i Norrköping

skriv ut

Mer än femton storskaliga dinosaurier och 50 spektakulära modeller gjorda av över 6 miljoner legobitar intar Teknikhallen på Platinum Cars Arena i Norrköping när utställningen Jurassic World by Brickman öppnar.

Den populära utställningen har skapats av Ryan “The Brickman” McNaught och ger liv åt succéfilmen, Jurassic World, från Universal Pictures och Amblin Entertainment – i en av de största LEGO-utställningarna som visats i Sverige.

Med över 50 spektakulära modeller gjorda av över 6 miljoner legobitar tillsammans med interaktiva aktiviteter för besökaren, ger detta spännande äventyr alla nyfikna upptäcktsresande en resa genom berättelser och karaktärer från filmserien Jurassic World.

En av fansens favoriter, Baryonyx-dinosaurien, som är med i utställningen väger 400 kg, tog 790 timmar att konstruera och skapades med 102 317 legobitar! Hon är 4,8 meter lång, över 1,5 meter bred och 2,5 meter hög.

Besökare till Jurassic World by Brickman börjar med att gå genom de ikoniska 4 meter höga portarna till Jurassic World för att uppleva själva ön och sedan arbetet i Jurassic World-laboratoriet, där dinosaurier genmanipuleras. Utforskarna går sedan vidare till babydinosauriehägnet, där Brachiosaurus i naturlig storlek i LEGO och som väger mer än 2 ton väntar! Upplevelsen fortsätter förbi en flock pteranodoner, besökaren lär sig sedan att spåra dinosaurier över ön innan man möter de förrymda velociraptorerna Blue och Delta och naturligtvis en enorm T.rex – en av många favoriter för många Jurassic World-fans.

Under upplevelsen i Jurassic World by Brickman får legofans möjlighet att använda sin inre “byggmästare” med många aktiviteter, från skapande, paléontologi och upptäckter genom mystiska mosaiker, hybrida dinosauriekreationer. Besökaren får även lära sig att spåra en dinosaurie genom att skapa fotspår av olika arter och till och med bygga en flyktbil för att komma undan en T.rex. Med 2,5 miljoner legobitar att leka med kommer kreativiteten inte att vara en bristvara!

-Fansen kommer att bli imponerade av hur storskalig upplevelsen är – några av dessa modeller är de mest komplexa och utmanande vi har gjort hittills, så att kunna ta dem till Sverige och Norrköping är helt fantastiskt. Vi har skapat och använt nya tekniska lösningar och lagt ner tusentals timmar på att bygga dessa modeller som jag personligen är otroligt stolt över, säger Ryan “The Brickman” McNaught.

Jurassic World by Brickman visas från torsdagen den 18 maj till söndagen den 3 september 2023 i Teknikhallen på Platinum Cars Arena i Norrköping.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 9 times, 1 visit(s) today