Äppelkonfekt
Ingredienser
- 4-5 syrliga svenska äpplen, t ex Ingrid Marie, ca 500 gram
- 1 dl vatten
- 1 stjärnanis
- 4 dl syltsocker
- 1 tub flytande glykos 140 gram, ca 3/4 dl
Garnering
- strösocker
- blockchoklad
Gör så här:
Skala äpplena, skär bort kärnhuset och skär äpplet i mindre bitar. Koka äpplena mjuka i vattnet med stjärnaisen i som en liten smaksättare. Mixa till ett slätt mos.
Tillsätt syltsocker och glykos. Koka ca 10 minuter på medelvärme tills sockret är ordenligt löst, rör emellanåt. Temparaturen ska gärna nå 120°.
Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20×30 cm. Häll ut fruktmassan i den och låt stå att stelna i rumstemperatur ca 4 timmar.
Skär godisgelén i bitar och doppa dem i strösocker och/eller smält choklad. Lägg dem du doppat i choklad på ett fat med några droppar olja i botten så fastnar de inte.
Recept och bild – Säsongens bästa
Visited 187 times, 2 visit(s) today