Du i Fokus
Hem & Inredning

Inredningskollektion av Tärnsjö Garveri

skriv ut

Tärnsjö Garveri lanserade under en hösten en kollektion med vardagsföremål i naturgarvat skinn, där varje del tillverkas för hand. Kollektionen kallas Table top och innehåller tio delar.

Tärnsjö Garveri har garvat läder i 140 år. Lädret har använts i allt från ridsadlar till möbler och man tillverkar även väskor i egen design. Tärnsjö är ett av få garverier i världen som fullt ut garvar sitt läder med naturliga produkter – och det enda som är miljöcertifierat.

Kollektionen omfattar ett tiotal produkter. Här finns brickor och burkar i olika storlekar som passar bra småförvaring i hemmets alla rum – kanske i hallen att tömma fickorna när man kommer hem, att samla parfymerna i badrummet eller för smyckena på nattduksbordet.

Korgen går även att ha som brödkorg. Till matbordet finns också grytunderlägg samt coasters och servettringar. Den som vill kan skapa sin egen kombination av produkter i färgerna cognac, mörkbrunt och svart.

I köket blir grytlappen, med baksida av värmetålig spaltmocka som även används i svetshandskar, och förklädet, som är skuret i ett helt stycke utan skarvar, både dekorativa och praktiska.

– Läder är ett fantastiskt material som är både vackert och användbart – och bara blir vackrare ju mer det används. Vegetabiliskt garvat läder ger en giftfri slutprodukt som håller länge och någon gång i framtiden kommer att kunna brytas ner av naturen, säger Jessika Hyltner, vd för Malmstenbutiken.

Varje del är tillverkad för hand hos Tärnsjö Garveri och därför kan det finnas variationer från produkt till produkt.

Alla delar finns att köpa i Malmstenbutiken på Humlegårdsgatan i Stockholm och online från malmsten.se eller tarnsjogaveri.com till priser från 150 till 1895 kronor.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today