Mexikansk kycklinggratäng
4 portioner
- 500 gr kyckling
- 1 lök
- 1 stor burk majs
- 1 burk passerade tomater
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 3-4 msk tacokrydda – vår hemmagjorda finns HÄR
- 100 gr riven ost
- 1-2 msk smör- och rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader (varmluft).
Finhacka löken. Strimla kycklingen. Fräs kycklingen i hälften av fettet. När den börjar få färg läggs den i en bunke och ställs åt sidan. Fräs löken i resten av fettet. När löken börjar bli mjuk hälls kycklingen tillbaka. Tillsätt tacokryddan, rör om och låt fräsa ihop någon minut. Lägg kyckling- och lökröran i botten på en ugnsfast form.
Häll tomaterna i en bunke och ha i grädden. Salta, peppra och blanda om ordentligt. Häll av majsen och fördela dem jämt över kycklingen. Häll även över tomatsåsen och toppa med osten.
Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten fått en fin färg.
Servera med ris och grönsaker.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 17 P för hela gratängen, om man använder 1 msk fett, vår tacokrydda och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Points: 17 P för hela gratängen, om man använder 1 msk fett, vår tacokrydda och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se