Mexikansk kycklinggratäng

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 1 lök
  • 1 stor burk majs
  • 1 burk passerade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 msk tacokrydda – vår hemmagjorda finns HÄR
  • 100 gr riven ost
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader (varmluft).

Finhacka löken. Strimla kycklingen. Fräs kycklingen i hälften av fettet. När den börjar få färg läggs den i en bunke och ställs åt sidan. Fräs löken i resten av fettet. När löken börjar bli mjuk hälls kycklingen tillbaka. Tillsätt tacokryddan, rör om och låt fräsa ihop någon minut. Lägg kyckling- och lökröran i botten på en ugnsfast form.

Häll tomaterna i en bunke och ha i grädden. Salta, peppra och blanda om ordentligt. Häll av majsen och fördela dem jämt över kycklingen. Häll även över tomatsåsen och toppa med osten.

Gratinera i ugn ca 20 minuter, tills osten fått en fin färg.

 

Servera med ris och grönsaker.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points:  17-31 PP för hela gratängen, om man använder 1 msk fett, vår tacokrydda och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita