Pasta med skinksås

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor morot
  • 400 gr rökt skinka
  • 1 stor rödlök
  • 300 gr sugar snaps
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela löken på hälften och skiva tunt. Strimla morötterna och skinkan. Pressa vitlöksklyftan. Fräs lök, vitlök och morötter i oljan på medelvärme några minuter. När löken börjar bli glansig tillsätts skinkan. Ha i grädden, pepparroten och sugar snapsen. Blanda om allt ordentligt så pepparroten fördelas. Låt koka ihop 4-5 minuter, smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita