Potatissallad med smak av Asien
4 Portioner
- 1 kg potatis
- 1 rödlök
- 200 gr matlagningsyoghurt
- salt
- peppar
- 1-2 msk srirachasås
- 1 kruka koriander
Gör så här:
Tvätta och skala eventuellt potatisen, vi använde färskpotatis med skalet på. Koka potatisen i saltat vatten, låt svalna och skär i mindre bitar.
Hacka koriandern och löken. Blanda yoghurt, srirachasås, koriander och lök. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott från grillen.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): P för hela satsen om man använder fettfri yoghurt och 1 msk srirachasås.
Points: 20 P för hela satsen om man använder Larsas fettfria Yoghurt och 1 msk srirachasås.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 888 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 17 – Valborg
Pingback: 22 maj – Picknickens Dag!