Pasta med quornfärssås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 400 gr quornfärs
  • 1 stor lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning passerade tomater
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 buljongtärning (grönsaks eller svamp)
  • 1 tsk socker
  • 2,5 dl hett vatten
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad basilika
  • salt & peppar
Gör så här:

Skala löken och vitlöken. Hacka båda fint och fräs det i en stekpanna i oljan. När löken börjar bli mjuk kan du ha i quornfärsen, det går bra att ta den direkt från frysen. Låt fräsa i 3 – 5 minuter, se till att löken inte bränner vid. Lös upp buljongen i vattnet och häll ner i stekpannan. Ha även i tomaterna. Tillsätt kryddorna och sockret, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 10 – 15 minuter (ju längre desto bättre).

Servera med nykokt spaghetti eller linguine.

Servera gärna med en sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 3 SP/portion. Lägg till Points för pasta.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita