Lakritschokladkladdkaka

skriv ut
ca 10 bitar
  • 100 gr smör
  • 4 st Kick lakrits valfri smak
  • 3 msk kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 gr.

Skär lakritsen i mindre bitar.

Blanda vetemjölet och kakaon. Smält smöret. Blanda ner sockret i smöret. Rör ner ett ägg i taget i sockerblandningen. Vänd ner mjölblandningen i sockret. Häll ner smeten i en form på max 24 cm.

Fördela lakritsen jämt över smeten, stick ner bitarna lite lätt. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.

Ta ut kakan och låt svalna lite innan servering.

Servera med tex hallon, glass eller vispad grädde.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 53, Blå 49, Lila 49 för hela kakan om man använder Sukrin istället för socker och Smör- och rapsolja som smör. Lägg till för ev smörjning av form och tillbehör.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita