Lakritschokladkladdkaka
ca 10 bitar
- 100 gr smör
- 4 st Kick lakrits valfri smak
- 3 msk kakao
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 gr.
Skär lakritsen i mindre bitar.
Blanda vetemjölet och kakaon. Smält smöret. Blanda ner sockret i smöret. Rör ner ett ägg i taget i sockerblandningen. Vänd ner mjölblandningen i sockret. Häll ner smeten i en form på max 24 cm.
Fördela lakritsen jämt över smeten, stick ner bitarna lite lätt. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna lite innan servering.
Servera med tex hallon, glass eller vispad grädde.
För er Viktväktare:
Points: 54 P för hela kakan om man använder Sukrin istället för socker och Smör- och rapsolja som smör. Lägg till för ev smörjning av form och tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 289 times, 1 visit(s) today