Du i Fokus
Hem & Inredning

Vividus – världens dyraste säng?

skriv ut
Hästens Vividus säng
Madrassen i genomskärning

Vill man sova riktigt lyxigt ska man passa på nu! Nästa vecka på Salone del Mobile i Milano lanseras Hästens Vividus som anses vara världens bästa säng.

Vividus är ett hantverk som tar 320 arbetstimmar att skapa. Det är enbart certifierade hantverkare i Vividusateljén i Köping som tillverkar sängen, helt för hand. Med sin samlade kunskap och genuina passion har de tillverkat en säng av 200 kilo naturmaterial, inifrån och ut, helt utan kompromisser, där inget lämnats åt slumpen.

I sex generationer har Hästens utövat sitt hantverkskunnande och alltjämt fortsatt att utmana och utveckla sina sömnadstekniker till det yttersta. För tio år sedan initierades den ultimata prövningen, att tillverka världens bästa säng. Fyra av Hästens mest erfarna och kvalificerade sömnadsmakare utbildades och hängav sig helt åt utmaningen. De är idag de enda personerna i hela världen som besitter kunskapen och är behöriga att tillverka sängen Vividus.

Hästens lät bygga en enskild ateljé, avsedd för att arbeta fram vad som kom att bli Vividus, en säng av en kvalitet och nivå, som aldrig tidigare skapats. Man sökte världen över efter de allra finaste naturmaterialen. Sedan satte man dem i händerna på de allra skickligaste och mest erfarna sängmästare, med uppdraget att skapa den skönaste komforten och den bästa sömnen. Inte en enda komponent har lämnats åt slumpen. I Vividus har varenda del tillverkats till perfektion; inget som inte är exceptionellt får någonsin lämna verkstaden. Alltifrån sömnaden, de handsydda lagren av hästhår och bomull till handknutna fjädersystem, allt anpassat för de krav som dess kunder kräver.

Vividus bäddmadrass bäddas med lager på lager av ren bomull, ull, mohair och tagel av högsta kvalitet. Bäddmadrassen sys sedan ihop med en stegsöm som gör att inga sömmar låser varandra och madrassen blir följsam och mjuk. De flesta sängarna i den är prisklassen säljs till Kina, i Sverige säljs bara någon handfull.

Man kan provligga sängen i Hästens Flaggshipstore på Birgerjarlsgatan i Stockholm. Där finns även ett par andra nyheter med lite lägre prislapp.

Hästens Vividus kostar 1,1 miljon kronor.

 

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 132 times, 1 visit(s) today