Pasta med laxsås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 200 gr gravad lax (alt 250 gr laxfilé)
  • purjolök (valfri mängd)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hett vatten
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 dl matlagningsvin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk dill
  • 1 msk majsstärkelse
  • citronpeppar
  • ev salt
Gör så här:

Hacka purjolök och stek i margarinet tills den är mjuk. Lös upp buljongträningen i det heta vattnet. Häll buljongen och matlagningsvinet över purjolöken och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden, citronpeppar efter smak och dillen. Låt koka ihop 2-3 minuter. Strimla laxen och häll ner i såsen. Blanda majsstärkelsen med kallt vatten och häll ner i laxsåsen. Bland om och låt koka tills såsen är krämig, ca 3-5 minuter. Smaka ev av med lite salt.

Servera med pasta.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 6 SP per portion om du använder gravad lax och 4% matlagningsgrädde, 7 SP om du använder laxfile. Lägg till SP för pasta.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita