Mac and Cheese

skriv ut
4-6 portioner
  • 500 gr pasta (tex penne)
  • 300 gr riven ost (gärna smakrik)
  • 4,5 dl mjölk (gärna standardmjölk)
  • 100 gr matlagningsyoghurt
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver

 

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Blanda mjöl, vitlökspulver och paprikapulver i en liten skål.

Smält smöret i en kastrull ganska stor, tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölblandningen, vispa tills allt smält ihop med smöret. Låt koka tills det börjar få färg. Ha i mjölken lite i taget, vispa så allt gå ihop sig utan klumpar. Häll i yoghurten, blanda om och låt allt tjockna några minuter, men utan att koka. När konsistensen är som en bechamel har man i osten, vispa tills allt är krämigt. Smaka av med salt och peppar och ev vitlökspulver. Häll ner den kokta pastan i såsen och blanda tills all sås är jämt fördelad över pastan. Ställ åt sidan och låt svalna 3-5 minuter så att rätten hinner “sätta” sig lite.

Servera som det är eller med grönsaker, tex broccoli.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 90, Blå 89, Lila 89 för allt om man använder lättmjölk, 12%-ig riven ost och larsas grekiska yoghurt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita