Pasta med krämig spenatsås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • ca 300 gr bladspenat
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • vitlök efter tycke
  • salt och vitpeppar
Gör så här:

Hacka valfri mängd vitlök (jag brukar ta 3-4 stora klyftor) och fräs upp tillsammans med bladspenaten i en kastrull. Häll på ca 1,5 dl av matlagningsgrädden. Låt koka ihop och sänk temperaturen så det knappt sjuder medan du kokar pasta. När pastan är nästan färdig drar du upp temperaturen på såsen igen och häller i resten av matlagningsgrädden och smakar av med salt och vitpeppar. Låt såsen snabbt koka upp och ta bort den från spisen. Servera med pastan.

Vill man göra såsen lite mer festlig, kan man lägga i stekt kyckling i bitar. Soltorkade tomater är inte heller helt fel.

För er viktväktare: Hela såsen är 9Sp eller 7 PP, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, alltså 2SP eller 2 PP per portion. Pastan får man lägga till.

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita

One thought on “Pasta med krämig spenatsås

Comments are closed.