Du i Fokus
Mat & Dryck

Ostfylld kassler

skriv ut
Kassler fylld med ost, soltorkade tomater, vitlök och basilika som sköter sig själv i ugnen på en kvart. Hela rätten går nog på mindre än en halvtimme. En rätt med mycket smak för lättare luncher/middagar.

Till 4-6 portioner (6 bitar) behövs det:

  • minst 600 gram kassler
  • 5 bitar soltorkad tomat i olja
  • 1 tsk finhackad färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kassler i 6 tjockare bitar. Skär en skåra i varje bit.

Förbered fyllningen genom att finhacka tomatbitarna. Blanda sedan ihop tomat, basilika och riven ost. Pressa i vitlöken och blanda ordentligt.

Fördela blandningen i skårorna. Lägg kasslern i en smord ugnsform. Gratinera/stek i ugnen i cirka 10-15 minuter.

Servera med potatis, potatissallad, pasta eller bara sallad.

 

För er viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 4 för en fylld kasslerbit om du använder max 17 % riven ost

SmartPoints Flex: En ostfylld kasslerbit är 4 SP Flex om du använder max 17 % riven ost

SmartPoints: En ostfylld kasslerbit är 4 SP om du använder max 17 % riven ost.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen

Visited 30 times, 1 visit(s) today