Ostfylld kassler
Till 4-6 portioner (6 bitar) behövs det:
- minst 600 gram kassler
- 5 bitar soltorkad tomat i olja
- 1 tsk finhackad färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kassler i 6 tjockare bitar. Skär en skåra i varje bit.
Förbered fyllningen genom att finhacka tomatbitarna. Blanda sedan ihop tomat, basilika och riven ost. Pressa i vitlöken och blanda ordentligt.
Fördela blandningen i skårorna. Lägg kasslern i en smord ugnsform. Gratinera/stek i ugnen i cirka 10-15 minuter.
Servera med potatis, potatissallad, pasta eller bara sallad.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 4, Blå 4 för en fylld kasslerbit om du använder max 17 % riven ost
SmartPoints Flex: En ostfylld kasslerbit är 4 SP Flex om du använder max 17 % riven ost
SmartPoints: En ostfylld kasslerbit är 4 SP om du använder max 17 % riven ost.
Recept och bild – Nadjaskitchen
Visited 43 times, 1 visit(s) today