Du i Fokus
Mat & Dryck

Kotlett i paprika- och chilisås

skriv ut
Detta experiment blev verkligen en succé. Jag hade en kotlettbit som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Att steka den i skivor vad jag inte sugen på så till slut blev det en härligt god pastasås av det hela. Låt inte de starka kryddorna skrämma dig. Denna sås är inte alls stark. Om du vill ha mer hetta så ökar du bara mängden av cayennepepparn… försiktigt… Jag kan mycket väl tänka mig att byta ut pastan mot kokt potatis eller ris. Lägg även i andra grönsaker om så önskas eller så har du en fin salladstallrik bredvid. Receptet räcker till mer än fyra portioner så du kan ha till lunchlåda dagen efter.

Till 4-6 portioner behöver du:
  • ca 700-800 gram benfri kotlettbit
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk chilisås (av typen Heinz t.ex.)
  • salt
  • ev svartpeppar
Gör så här:

Putsa kotlettbiten fri från fett och skär den sedan i tunna strimlor. Hetta upp en traktörpanna och häll i lite lite matolja. Skär löken i fina tärningar och stek den tillsammans med kotlettbitarna. Skär även paprikan i strimlor och låt även den fräsa med. När köttet har fått färg så lägger du i kryddorna och häller över matlagningsgrädden. Blanda.

Sänk nu värmen och låt det få puttra i 5-10 minuter så att smakerna kommer fram. Smaka av och krydda eventuellt lite mera. Servera kotlettsåsen med nykokt pasta och en god salladstallrik bredvid.

 

För er viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 4 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för pasta eller annat tillbehör.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today