Du i Fokus
Resor

Spännande övernattningar

skriv ut
Letar du efter en boendeupplevelse som inte liknar något annat? Resesajten momondo har listat sju ovanliga och udda hotell runt om i världen. Perfekta för resenärer som tröttnat på helt vanliga hotellrum.

1. Kranhotell i Amsterdam

Hotellet är beläget 50 meter upp i en industrihamn. Förutom en annorlunda vy över Amsterdam frestar hotellet våghalsar med en egen bungyjumpanläggning.

Kranhotell i Amsterdam
Kranhotell i Amsterdam. Foto Jitske-Schols-Faralda

2. Kapselhotell i Kyoto

Det är knappast någon nyhet med japanska kapselhotell och minikabiner men på Nine Hours Hotel i Kyoto har man delat upp vistelsen i tidsblock; en timme för att duscha, sju för att sova och en timme för morgonrutinerna. Det ska räcka för att nollställas inför en dag i den gamla staden.

 

3. Imagenarium-hotell i Belgien

På hotellet La Balade des Gnomes utanför Durbuy kretsar rummen kring en egen historia. ”The Legens of the Trolls”-rummet lockar fantasyfans medan ”In a Moon Neighborhood” erbjuder gästerna att ta det där lilla steget som är stort för mänskligheten. Det största rummet, på två våningar är ”The Trojan Horse”, som liknar en ko.

Imagenariumhotell i Belgien
Imagenariumhotell i Belgien. Foto Pascal Schijns

4. Silvergruvshotell i Sala

Den huvudsakliga sovdelen är ett ganska modest 15-rumsvandrarhem. Men om man tar tunneln 155 meter ner under jorden finns en avskild kammare som inte liknad något annat rum. ”The Mine Suite” är det djupast belägna hotellrummet i världen och perfekt för gäster som söker lugnet. Här finns ingenting som kan störa, inte ens mobiltelefonen då den inte har täckning. Receptionen har öppet dygnet runt och walkie-talkie ingår i priset.

Silvergruvshotell i Sala
Silvergruvshotell i Sala. Foto Pappilabild

5. Oljeriggshotell i Malaysia

När en oljerigg förlorat sitt kommersiella värde skickas den ofta direkt till skroten. Men inte i sydöstra Malaysia. Där har en rigg istället konverterats till Seaventure Rig Resort, ett dykarparadis vars 27 rum har direkt närhet till korallreven och det marina livet.

Oljeriggshotell i Malaysia
Oljeriggshotell i Malaysia. Foto Seaventures Dive Rig

6. Trädkojshotell i Vietnam

Hang Nga Guesthouse, även känt som ”The Crazy House”, är ritat av legendariske arkitekten och impressionistmålaren Dang Viet Nga med tanken att efterlikna något ur en dröm av Gaudí eller Dalí. Inuti rummen ryms svampstolar, djurskulpturer och sviter med djurteman som Tiger-, Känguru- eller Myrrummet.

 

7. Laduhotell i Nederländerna

Det här rustika hotellet i norra Holland erbjuder, visserligen omoderna men förvånansvärt sköna, halmsängar. Det tiotusenåriga sängmaterialet går igen i Hayema Heerd Farms alla sovplatser, oavsett loftsäng eller halmigloo med glastak. Perfekt för den som vill sova på ett historiskt sätt men inget för halm- eller pälsallergikern då ägorna delas med djur som vandrar omkring.

Laduhotell i Nederländerna
Laduhotell i Nederländerna. Foto Joost Noorden

 

text – Pressmaterial

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today