Kyckling med timjan och senapssås
4 portioner
- 500 gram kycklingfilé
- 1 burk (400 gr) skivade champinjoner
- 1 hackad lök
- 1 tärnad paprika
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 buljongtärning (kyckling)
- 1 msk torkad timjan
- ½ dl hett vatten
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk smör och rapsolja
- salt & peppar
Gör så här:
Häll spadet från champinjonerna i en burk och fräs av dem på hög värme i stekpanna så de blir torra. Sänk värmen, ha i matfettet, löken och paprikan. Bryn till paprikan och löken är mjuka, lägg det åt sidan. Strimla kycklingen och bryn den lätt. Häll över grönsaksfräset.
Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över kycklingen. Tillsätt senap och timjan och hälften av champinjonspadet. Koka ihop någon minut. Ha i grädden och låt småkoka. Lös upp majsstärkelsen i resten av champinjonspadet och häll över kycklingen. Låt småkoka 2-3 minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 18 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 17-25 för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för ris.
Mitt ww: Grön 6, Blå 4, Lila 4 per portion med 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 18 – sköna maj!
Pingback: Matsedel v 1 – 2019 – Nyårsveckan!
Pingback: 70 tips på matlådor -Matlådans Dag!