Laxgryta med räkor
4 Portioner
- 500 gr lax
- 400 gr skalade räkor
- 2 msk asiatisk fond
- 1 msk limesaft
- 1 chili
- 5 dl matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Gör så här:
Skär fisken i mindre kuber och hacka chilin. Häll grädde, fond, limejuice och chili i en stekpanna och låt koka upp. Sjud några minuter under omrörning. Tillsätt laxen, dra ner värmen och låt koka ihop några minuter. Stäng av plattan, ha i räkorna och låt dem bli varma, smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris eller nudlar.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 13 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Points: 13 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 325 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 6