Snabb-bakade vitlöksbröd

skriv ut
15 stycken
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl smör- och rapsolja
  • 3 dl mjölk
  • 7-10 vitlöksklyftor
Gör så här:

 

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och pressa ner vitlöken. Blanda med träslev (ca 10 minuter) eller maskin (5-6 minuter) tills degen inte klibbar. Är den för lös tillsätts mer mjöl.

Dela degen i 15 lika stora bitar. Forma till bullar eller bröd och lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Snitta med 3-4 snitt, grädda i ugnen ca 10-15 minuter eller tills bröden har en fin färg.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 55 PP för hela satsen om man använder lättmjölk.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita