Fransk Fiskgratäng
4 Portioner
- 500 gr fisk tex lax eller torsk
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl panko
- 1 dl vatten
- 50 gr flytande margarin
- 1/2 msk dijonsenap
- 1 kruka persilja
- 100 gr riven ost (gärna med lite smak)
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda panko, senap, ost, vatten och smör i en bunke. Pressa ner vitlöken, hacka persiljan och ha i även den. Blanda om till en jämn men ganska lös smet, men inte rinnig. Ha i mer vatten om den blir för “stabbig”.
Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra bägge sidorna. Bred smeten över, och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills toppingen fått lite färg och blivit en skorpa.
Servera med potatismos, som gärna får gratineras tillsammans med fisken.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 32 P för hela gratängen om man använder Smör- & rapsolja samt max 10%-ig ost.
Points: 32 P för hela gratängen om man använder Smör- & rapsolja samt max 10%-ig ost. Lägg till P för potatis mm.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se