Fransk Fiskgratäng

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr fisk tex lax eller torsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl panko
  • 1 dl vatten
  • 50 gr flytande margarin
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 kruka persilja
  • 100 gr riven ost (gärna med lite smak)
  • salt
  • vitpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda panko, senap, ost, vatten och smör i en bunke. Pressa ner vitlöken, hacka persiljan och ha i även den. Blanda om till en jämn men ganska lös smet, men inte rinnig. Ha i mer vatten om den blir för “stabbig”.

Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra bägge sidorna. Bred smeten över, och gratinera i ugn ca 20 minuter eller tills toppingen fått lite färg och blivit en skorpa.

Servera med potatismos, som gärna får gratineras tillsammans med fisken.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 32, Blå 29, Lila 29 för hela gratängen om man använder torsk, Smör- & rapsolja samt max 10%-ig ost. Lägg till SP för potatis mm.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita