Du i Fokus
Resor

Sju miljoner mandelträd blommar på Mallorca

skriv ut
Våren har kommit runt Medelhavet och på Mallorca börjar de karakteristiska mandelträden slå ut i blom, redan i februari. Totalt finns sju miljoner mandelträd på ön som skapar en gigantisk blomsterbädd – eller “snötäcke” som mallorkinerna själva kallar det – med vackra vita och rosa blommor.

Redan i februari börjar Mallorcas sju miljoner mandelträd slå ut i blom. För den som vill beskåda det mäktiga landskapet, även kallad “Mallorca-snön” finns några rundturer som rekommenderas lite extra och kan göras till fots, med cykel eller med bil. Det finns många platser på ön där besökare kan njuta av de karakteristiska mandelträdens blomsterprakt.

Här nedan berättar Mallorcas turistbyrå om de bästa platserna på ön för den som drömmer om att få uppleva blomsterprakten på riktigt när vi får resa fritt igen.

Blomstrande landsbygd

En av de mest ikoniska platserna att uppleva blomsterprakten på är i området “Serra de Tramuntana”, som utsågs till UNESCO världsarv år 2011. Området täcker en yta på 62 000 hektar och är populärt besöksmål året om – inte minst under våren när mandellundarna står i full blom.

Det finns även en cirkulär sträcka på 10,8 kilometer som kan upptäckas både till fots och med bil. Längs rutten passerar man en mängd mandellundar – samtidigt som man kan njuta av den spektakulär utsikten över “Serra de Tramuntana”-bergen i bakgrunden. Rutten inkluderar distrikten “Selva”, “Caimari”, “Binibona” ​​och “Moscari”.

Besöker man de västra och centrala delarna av ön rekommenderas platser som “Marratxí”, “Bunyola” eller “Santa María del Camí”, samt olika vägar längs “Sencelles”, “Inca”, “Lloseta”, “Selva” eller “Moscari”.

Längre söderut bjuder området Llucmajor på ett hav av blommande mandelträd, liksom omgivningarna kring Manacor, Sant Llorenç och Son Servera.

På norra delen av Mallorca finns möjlighet att njuta av blomsterprakten på vägen till Sóller och omkring det lantliga godset Raixa, som är en typisk mallorkinsk egendom och ett arkitektoniskt mästerverk i neoklassisk stil som ligger i distriktet Bunyola, cirka en timme med bil från Palma.

Blomsterprakt i huvudstaden Palma

I huvudstaden Palma har man fantastisk utsikt över det blommande landskapet från stadsdelarna Secar de la Real och Son Espanyol och från attraktioner som San Monastery Salvador, Ermita de Bonay och Puig de Randa.

 

 

Text och bild – Mallorcas Turistråd

 

Visited 150 times, 1 visit(s) today