Du i Fokus
Dryck

Sätt boxen på bordet, duka med Giovanni Rosso

skriv ut
Giovanni Rosso har en lång tradition av att producera högkvalitativa viner främst på druvan Nebbiolo. Vinhuset har flera vingårdar i Serralunga d’Alba och lanserade under hösten Langhe Rosso 2018, Systembolagets första box på 100% Nebbiolo. Boxens design är smakfull och elegant, en box som vågar ta plats på bordet.

Giovanni Rosso är en italiensk vinproducent som nu tar alltmer plats på den svenska marknaden. Att lansera en premiumbox som håller det kvalitetstänk som genomsyrar Giovanni Rosso var av yttersta vikt också vid utformningen av boxen där ledordet genomgående varit premiumkvalitet. Boxen Langhe Rosso är framtagen i en mjuk rosaröd ton med vinhusets sobra logotyp och en sofistikerad design som speglar vinets kvalitet.

”Vi vill visa att en elegant box som Langhe Rosso 2018 förtjänar en plats på middagsbordet. Vinboxar har generellt ett ganska skamfilat rykte och placeras sällan på ett bord, som man t.ex. gör med en elegant vinflaska. Vi vill utmana detta tänk med att placera Giovanni Rossos premiumbox i en Nobelinspirerad dukning för att uppmuntra fler till att våga duka med en box på bordet, säger Anette Wyrén, Commercial Director, Arvid Nordquist.

Davide Rosso tog över familjens vinhus 2001 och arbetar efter filosofin om att vinet måste vara en perfekt spegling av sin terroir. Han har också utvecklingen av både vingårdar och vinmakning mot ett mer ekologiskt och hållbart tänk.

”Det här är en Nebbiolo som lagrats på ekfat. Vinet har en anmärkningsvärd kvalitet och speglar platsen den kommer ifrån. Vinet är både kraftfullt och elegant, med runda toner av röd frukt, mineraltsalta hintar och mjuka, men markerade tanniner”, berättar Davide Rosso, ägare och vinmakare, Giovanni Rosso.

Detta gäller även för Giovanni Rosso Langhe Rosso, som är resultatet av ett hårt och kvalitetsmedvetet arbete. Lanseringen är Systembolagets första box på 100% Nebbiolo. Skörden skedde för hand i slutet på oktober 2018, efter vinifiering har vinet lagrats fyra månader på gamla ekfat följt av två månader på nya.

Giovanni Rosso Langhe Rosso 2018,

box 2 liter

Artnr: 2431

Pris: 249 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today