Krämig kycklinggryta

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 2 stora schalottenlökar
  • 12-15 st färska champinjoner
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk torkad dragon
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen, grovhacka schalottenlöken och skär champinjonerna i fjärdedelar.

Hetta upp hälften av fettet i en kastrull och bryn kycklingen tills den fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan, ta resten av fettet i kastrullen och bryn löken och champinjonerna – lägg tillbaka kycklingen. Häll i matlagningsgrädde, fond, vin, senap och dragon, rör om och låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare: 4 SP eller 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita