Du i Fokus
Resor

Vildmarkståget välkomnar våren i Jukkasjärvi

skriv ut

Vildmarkståget är ett samarbete mellan Inlandsbanan och Järnvägsmuseet i Gävle. Där vagnarna och loken från olika tidsperioder är en stor del av reseupplevelsen. Förutom att vila ögonen på tågets alla vackra detaljer får man se och uppleva våren och inlandets skiftande landskap längs vägen.

Resenärerna färdas i vagnar från 40-, 50- och 60-talet och är vad man skulle kunna kalla det, en tidsresa i toppskick. I restaurangvagnen med vita dukar välkomnas resenärerna av tågets hovmästare, där förstklassig mat står på menyn som lagas av kockar ombord och serveras på äkta porslin i inbjudande atmosfär. Tåget stannar vid flera särskilt utvalda platser längs med Inlandsbanan.

Årets resa med Vildmarkståget startar i slutet av april i Stockholm för att sedan via Inlandsbanan färdas genom orörd vildmark, nå polcirkeln och därefter åka norrut på Malmbanan till Narvik. Resan erbjuder ett flertal stopp vid utvalda destinationer för unika kultur- och smakupplevelser. En av höjdpunkterna är det stundande valborgsfirandet som kommer att äga rum på Icehotel i Jukkasjärvi, där middag, våreld och entré till utställningarna ingår. Resan går sedan söderut via Örnsköldsvik och når huvudstaden den andra maj.

– Vildmarkståget är i särklass en av våra populäraste resor och det ser vi också i antalet inkomna bokningar i år, vilket är otroligt roligt. Eftersom vi endast kör en resa per år och begränsat antal platser så är det först till kvarn som gäller. Den historiska tågupplevelsen i kombination med det storslagna landskapet skapar verkligen tågromantik på hög nivå och lockar resenärer främst från Sverige men också övriga Europa säger Therese Fanqvist, Marknads- och kommunikationschef på Inlandsbanan.

Vildmarkståget är en all-inclusive paketresa där fokuset ligger på den totala upplevelsen. Att resa bekvämt och bo komfortabelt på hotell, äta gott, koppla av med nära och kära samt uppleva de magnifika nordliga landskapen som skiftar om från vinter till vårkostym.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 31 times, 1 visit(s) today