Krämig kycklinggryta
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 2 stora schalottenlökar
- 12-15 st färska champinjoner
- 1 msk smör och rapsolja
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 2 msk dijonsenap
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk torkad dragon
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen, grovhacka schalottenlöken och skär champinjonerna i fjärdedelar.
Hetta upp hälften av fettet i en kastrull och bryn kycklingen tills den fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan, ta resten av fettet i kastrullen och bryn löken och champinjonerna – lägg tillbaka kycklingen. Häll i matlagningsgrädde, fond, vin, senap och dragon, rör om och låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025):
Points: 14 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 140 times, 1 visit(s) today