Pasta med kräftor, tomater och sugarsnaps

skriv ut
4 portioner
  • 225 gr skalade kräftstjärtar
  • 300 gr sugarsnaps
  • 250 gr färska plommontomater
  • 1 msk olja
  • 1 röd lök
  • 1 liten burk majs (140 gr)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hackad dill
Gör så här:

Hacka löken, pressa vitlöken och fräs i oljan i en het panna, tills de är mjuka. Tillsätt vinet och låt koka upp. Ha i sugarsnapsen, dillen, majsen och matlagningsgrädden. Rör ihop och låt koka tills sugarsnapsen är mjuka. Dela tomaterna i halvor. Ta av pannan från plattan, tillsätt tomaterna och kräftorna, blanda om låt alltsammans bli varmt av värmen i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 16, Blå 15, Lila 15, för att sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin, lägg till Sp för pasta

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita