Du i Fokus
Dryck

GW:s Riesling – som en Riesling ska smaka

skriv ut

Leif GW:s vinportfölj fortsätter sin framgångssaga och nu är det dags för en Riesling att ansluta till portföljen. GW:s Riesling är frisk och elegant med inslag av citrus, gröna äpplen och mineraler som enligt GW själv “smakar som just en Riesling ska smaka”.

GW:s Riesling är ett ekologiskt och veganvänligt vin. Druvorna skördas för hand från de två vingårdarna Gau–Odernheimer Herrgottspfad och Gau-Köngernheimer Vogelsang som ligger längs Rhenflodens västra strand i Rheinhessen. Därefter får de jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar innan de efter en kortare tids vila tappas på butelj. Självklart är GW själv på etiketten, precis som på alla de andra flaskorna.

Producenten bakom vinet är den talangfulla Marie Menger-Krug. Sedan 1758 har hennes familj producerat vin, alltid med ett starkt fokus på kvalitet. På familjeegendomarna Motzenbäcker (Pfalz) och Krug’scher Hof (Rheinhessen) produceras eleganta, väldisciplinerade stilla viner på Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder, Spätburgunder och Sauvignon Blanc. Alla i samklang med naturen och med ett närmast biodynamiskt förtecken.

– Efter flitigt vinprovande under hösten har jag hittat en riktigt bra och prisvärd tysk Riesling som smakar som just en Riesling ska smaka. En frisk och krispig syra som får din gom att glädjas och ett skolboksexempel på hur den här druvan skall smaka när den är som bäst, säger Leif GW Persson själv om sin ekologiska Riesling.

Vinet serveras med fördel till skaldjur och klassiska fiskrätter såsom ugnsbakad torskrygg, skirat smör och pepparrot. Det passar också till asiatiska rätter med sötma och hetta samt till sushi och sashimi.

GW:s Riesling finns i beställningssortimentet.

Artnr: 59664

Pris: 119 kr

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 38 times, 1 visit(s) today