Krämig kyckling med champinjoner och sparris

skriv ut
4 portioner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gr champinjoner
  • 100 ett knippe grön sparris
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning kycklingbuljong + 1/2 dl hett vatten
  • 4 tsk dijonsenap
  • 600 gr kycklingfilé
Gör så här:

Strimla kycklingen och bryn i hälften av fettet, ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.

Finhacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor och sparrisen i bitar. Fräs lök och vitlök i resten av fettet tills de får färg.  Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk, ca 4-5 minuter. Häll i sparrisen och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt kycklingen och resterande ingredienser. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll ner i pannan och låt allt koka ihop till en krämig sås.

Servera med pasta och strö över riven parmesan.

 

För er Viktväktare: 5 SP per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita