Jordgubbssalsa med fetaost

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr färska jordgubbar
  • 2 st salladslökar
  • 1/2 gul paprika
  • 1 röd chili
  • 1 pkt feta ost (130 gr) gärna Fontana med vitlökssmak
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär jordgubbarna i små bitar, hacka salladslöken och basilika, tärna paprikan och chilin. Lägg allt i en skål och blanda ihop. Smula ner fetaosten och tillsätt balsamvinäger. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Servera med något gott från grillen.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex för hela satsen om man tar 3%-ig feta ost från Apetina.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita