Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Rosa bubbel med oväntade smaker

skriv ut
Många kanske förknippar citrusfrukter med vintern. Fräschören i det mousserande vinet Say Blush Pink Grapefruit gör den dock till en utmärkt drink året om. När bubblet introducerades för besökare i våras, på Karlstad stora vin- och delikatessmässa – Karlstad Vin & Deli – gjorde det succé och blev mångas favorit.

Say Blush Pink Grapefruit kommer från huset Rivarose som grundades 1909 och i dag är den äldsta och största producenten av mousserande vin i Provence. Området ligger några mil nordöst om hamnstaden Marseille. Druvorna skördas varsamt nattetid för att vinet ska uppnå maximal fräschör. Det lagras sedan i flera månader i vinhusets källare för att utveckla bubblor. Slutligen tillsätts fruktjuice från röd grapefrukt, vilken ger vinet en naturlig och välbalanserad smak. När vinet väl nåt konsumenten tjänar den dock inte på att lagras ytterligare.

Say Blush Pink Grapefruit gör sig bäst väl kyld upphälld i ett vackert glas. Den passar likväl vid stora, festliga tillfällen som att drickas vid lite stillsammare stunder med någon man tycker om. Smaken är fräsch, uppfriskande och lätt. Dessutom bidrar den vackra, rosa färgen till att ge ett festligt helhetsintryck.

Say Blush Pink Grapefruit har en naturlig och angenäm doft av röd grapefrukt, druvjuice och en lätt blommig ton. Bubblorna är behagliga och i den fruktiga smaken finns inslag av blodgrape, en tilltalande fruktsötma samt klädsam grapefruktbeska. Vinet har en alkoholhalt på 6,5%.

Say Blush Pink Grapefruit är ett roligt vin att bjuda på när man tex har vinprovning där man inte ser flaskans etikett, här finns många spännande smaker att leta fram. Grapefrukten kanske de flesta tar direkt, men där finns mer att upptäcka. Say Blush Pink Grapefruit kan även utgöra basen i en härlig sommarbål. Ett härligt mingelvin som även passar till midsommarbuffén.

 

Say Blush Pink Grapefruit finns i Systembolagets beställningssortiment.

Artnr: 73198

Pris: 79 kronor

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 24 times, 1 visit(s) today