Jordgubbssalsa med fetaost
4 portioner
- 300 gr färska jordgubbar
- 2 st salladslökar
- 1/2 gul paprika
- 1 röd chili
- 1 pkt feta ost (130 gr) gärna Fontana med vitlökssmak
- 1/2 kruka basilika
- 1 msk balsamvinäger
- salt
- peppar
Gör så här:
Skär jordgubbarna i små bitar, hacka salladslöken och basilika, tärna paprikan och chilin. Lägg allt i en skål och blanda ihop. Smula ner fetaosten och tillsätt balsamvinäger. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott från grillen.
För er Viktväktare:
Points: 5 P för hela satsen om man använder 150 gr Apetina 3%-ig salladsost
Personliga Points: 3 PP för hela satsen om man använder Apetina 3%-ig salladsost
Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 för hela satsen om man tar 3%-ig feta ost från Apetina.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex för hela satsen om man tar 3%-ig feta ost från Apetina.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 352 times, 1 visit(s) today