Du i Fokus
Mat & Dryck

Jordgubbssalsa med fetaost

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr färska jordgubbar
  • 2 st salladslökar
  • 1/2 gul paprika
  • 1 röd chili
  • 1 pkt feta ost (130 gr) gärna Fontana med vitlökssmak
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skär jordgubbarna i små bitar, hacka salladslöken och basilika, tärna paprikan och chilin. Lägg allt i en skål och blanda ihop. Smula ner fetaosten och tillsätt balsamvinäger. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Servera med något gott från grillen.

För er Viktväktare:

Points: 5 P för hela satsen om man använder 150 gr Apetina 3%-ig salladsost

Personliga Points: 3 PP för hela satsen om man använder Apetina 3%-ig salladsost

Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 för hela satsen om man tar 3%-ig feta ost från Apetina.

SmartPoints Flex: 3 SP Flex för hela satsen om man tar 3%-ig feta ost från Apetina.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 352 times, 1 visit(s) today