Sega maränger med choklad

skriv ut
8-10 stora maränger
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 msk kakaopulver
Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken.

Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Tillsätt häften av sockret och fortsätt vispa till skummet är vitt och hårt. Ha i resten av sockret och fortsätt att vispa tills det är så fast att du kan vända bunken upp och ned utan att marängsmeten rinner ut. Vänd ner kakaon tills den är hyfsat jämt utblandad i skummet.

Fyll en sprits och spritsa ut maränger i valfri storlek på plåtar med bakplåtspapper eller i muffinsformar.

Grädda i 75 minuter beroende på storlek. De ska vara hårda på utsidan. Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärme ytterligare en timme. Ta ut, lägg på galler och låt svalna. Förvara lufttätt.

 

Formarna kommer från Pufz.se

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 45, Blå 45 för hela satsen.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita