Du i Fokus
Mat & Dryck

Gratinerad kassler med ris

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kassler
  • 1 rödlök
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk torkad basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva kasslern. Skala och skiva löken. Lägg kassler och lök omlott i en ugnssäker form. Blanda tomatkrosset, salt, peppar och basilika i en bunke. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Häll tomatkrosset över kasslern och strö över den rivna osten.

Gratinera i ugnen 15-20 minuter. Servera med ris och en god sallad.

För er Viktväktare:

Points: 16 P för allt, om man använder 10%-ig ost. Lägg till P för riset.

Personliga Points; 16 PP för allt, om man använder 10%-ig ost. Lägg till PP för riset.

MittWW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 10%-ig ost. Lägg till SP för riset.

SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 10%-ig ost. Lägg till SP för riset.

Recept- Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 877 times, 1 visit(s) today