Gratinerad kassler med ris
4 portioner
- 600 gr kassler
- 1 rödlök
- 2 burkar krossade tomater
- 2 dl riven ost
- 1 msk torkad basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kasslern. Skala och skiva löken. Lägg kassler och lök omlott i en ugnssäker form. Blanda tomatkrosset, salt, peppar och basilika i en bunke. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Häll tomatkrosset över kasslern och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen 15-20 minuter. Servera med ris och en god sallad.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för allt, om man använder 10%-ig ost. Lägg till P för riset.
Personliga Points; 16 PP för allt, om man använder 10%-ig ost. Lägg till PP för riset.
MittWW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 10%-ig ost. Lägg till SP för riset.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 10%-ig ost. Lägg till SP för riset.
Recept- Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita