Du i Fokus
Mat & Dryck

Krispiga nyheter från Estrella

skriv ut
Estrella kickar igång 2018 med flera krispiga nyheter! Tortillachips med Nacho Cheese, Lättare Grill och chips med smak av Rostad Vitlök & Havssalt. Det är svårt att välja en favorit!

Nacho Cheese Tortillachips

Chipsen görs på hela majskorn som blötläggs och krossar till en deg. Degen kavlas tunt och sen trycks chipsen ut i den karaktäristiska triangelformen. Därefter friteras och kryddas de. Resultatet blir riktigt tunna och spröda chips. Med extra mycket kryddor blir det en riktig smakexplosion! Till dessa chips behövs inga tillbehör eller såser. De är goda att äta precis som de är.

Lättare Grill

Förra året lanserade Estrella nya Lättare chips med 30% mindre fett än de vanliga potatischipsen. Lättare Sourcream&Onion blev snabbt en omtyckt produkt och nu får den sällskap av ”Lättare Grill” med en smak av fyllig lök. En klassiker som trots lägre fetthalt inte tummar på smaken.

Rostad Vitlök & Havssalt

När konsumenterna får välja vill de ha breda klassiska smaker på chips. Vitlök har blivit en självklar del i det svenska köket, och har en smak som gifter sig mycket bra med potatischips. I chipsnyheten ”Rostad Vitlök & Havssalt” ger den rostade vitlöken en fyllig och mjuk vitlöksmak som förhöjs av det friska havssaltet. Ett smakrikt och krispigt potatischips för alla vitlöksälskare!

 

Testpatrullen har förstås smakat sig igenom nyheterna och har svårt att välja en favorit. Nachochipsen är jättegoda! De nya grillchipsen är krispiga och även de riktigt goda, för att inte tala om vitlökschipsen som är väldigt goda! Högsta betyg får nog ändå de sistnämnda, med de andra som goda tvåor. Vitlök & Havssalt smakar mycket och ska inte ätas tillsammans med något annat snacks eftersom alla andra smaker bleknar i jämförelse. Men vi måste ändå ge en extra eloge till Lättare Grill som inte ger feta fingrar eftersom man tagit bort mycket av fettet från de “vanliga” chipsen. Det blir en fräschare känsla helt enkelt.

 

Nyheter är utan palmolja och smakförstärkare och finns ute i butik.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Estrella

Visited 25 times, 1 visit(s) today