Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Fresita – perfekt till Alla hjärtans dag

skriv ut

Alla hjärtans dag närmar sig och det är ofta de små detaljerna som betyder mest när man planerar för en lyckad dejt. Fresita är ett mousserande vin smaksatt med färska jordgubbar. Det passar utmärkt både som aperitif och till choklad och efterrätter – och gör sig utmärkt på dejten.

Färska bär smakar mer ju svalare de växer och ju långsammare de mognar. Fresita är gjort på handplockade färska jordgubbar som växer vid foten av Anderna i Patagonien, Chiles södra och svala del. De solmogna bären blandas med mousserande vin från druvorna Muscat, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Vinet innehåller inget tillsatt socker och inga kemikalier och har en låg alkoholhalt på 8 procent.

Fresita är ett friskt, mousserande vin smaksatt med färska jordgubbar. Det passar särskilt bra till bakverk och desserter med bär eller mörk choklad. En enkel och läskande efterrätt, som även ser snygg ut, är att hälla iskall Fresita över bitar av melon i olika färger. Servera i ett vackert glas på fot, toppa med ett blad citronmeliss. Pröva gärna att göra jordgubbssorbet direkt från flaskan i glassmaskinen eller som smaksättare i en chokladkaka.

Vinet är halvtorrt och har en frisk och fruktig smak, och även doft, av de sommarsöta jordgubbarna, men även med inslag av hallon och smultron. Fresita skall serveras kall, 4–6 grader. Innan den serveras vänd försiktigt flaskan så blandas jordgubbsmoset med det mousserande vinet.

 

Artikelnr: 7866

Pris: 79 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 1 times, 1 visit(s) today