Du i Fokus
Resor

Sydkorea lockar svenska resenärer

skriv ut
Svenskarnas intresse för att besöka Sydkorea i februari har ökat med 94 procent jämfört med samma period förra året. Förmodligen är det OS i Pyeongchang som lockar. Momondo listar tre “måsten” för besökare.

I Sverige är vi kända för våra framgångar inom vintersporter, men även för vårt intresse att följa sporterna. När hotell- och resesöksajten momondo.se granskat hur svenskar sökt resor till Sydkorea i februari, jämfört med samma period 2017, visar det på en ökning med 94 procent. Det är ett ökat intresse, oavsett om det handlar om att heja på sina landsmän i de olympiska spelen, eller om det är för att uppleva den sydkoreanska kulturen.

– De olympiska spelen är en global symbol för fred och välvilja mellan nationer. Vi tror på att resande är ett av de bästa sätten att skapa en mer tolerant och öppen värld, där event som detta ger svenska resenärer en god anledning att utforska något nytt, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på momondo.

I Pyeongchang finns det så mycket mer än idrott att uppleva. Vare sig man reser för att heja på sina landsmän och uppleva den olympiska stämningen, eller bara vill upptäcka ett nytt land, så har momondo listat tre saker man inte får missa i Sydkorea:

Smaka den koreanska tempel-maten
Även om du inte är vegetarian eller vegan bör du se till att prova den traditionella tempel-maten i Korea. Rätterna serveras på flera av landets alla buddhistiska tempel. Maten tillagas på traditionellt vis och är helt utan kött och tillsatser. Även skarpare smaker som lök och vitlök utesluts då det anses hindra andlig övning. Men oroa dig inte – rätterna är fortfarande väldigt smakrika och goda.

Upplev en vandring i Seoraksan National Park
Utsett av Unesco som ett biosfärreservat är Seoraksan National Park en av de vackraste parkerna på hela Koreas halvö och ligger bara en 1,5 timmes bilresa från Pyeongchang. Om du tycker om att gå på vandringstur är detta ett riktigt guldkorn. Missa inte att klättra upp på Mt Seorak eller Seoraksan; när det snöar i februari kan du njuta av en fantastisk utsikt över bergskedjan. Om du har tur kan du till och med få en glimt av soluppgången från östkusten.

Dongdaemun Design Plaza
Den som har vägarna förbi Seoul under besöket i Sydkorea och vill se hur framtida städer kan komma att se ut, kan med fördel besök Dongdaemun Design Plaza, även kallad DDP i centrala Seoul. DPP är designad av den prisbelönade stjärnarkitekten Zaha Hadid och dess exteriör är täckt med 45 000 aluminiumpaneler, var och en med en unik form av lysande LED-lampor på natten. Utställningar och evenemang som Seoul Fashion Week hålls ofta i staden. Precis utanför byggnaden i kulturparken kan du gå tillbaka i tiden och få en inblick i Dongdaemuns historia, där ruinerna av Seouls medeltida fästning och Yigansumun Water Gate erbjuder en storslagen kontrast till den futuristiska DDP-byggnaden.

Text och bild – Momondo

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today