Du i Fokus
DryckHem & InredningMat & DryckTeknik

Världens bästa kaffebryggare

skriv ut
Är du på jakt efter den perfekta koppen kaffe? Då ska du titta lite extra på ePEBO som för en tid sedan vann priset GOOD DESIGN AWARD för bästa kaffebryggare, med perfekta resultat – varje gång.

Enligt juryn från Chicago Athenaeum så vann man på grund av sin enkla funktionalitet, den perfekta balansen mellan bryggtid och temperatur, bra hållbara material och perfekt kaffe.

”Vi är mycket hedrade över att vår ePEBO elektriska vakuumbryggare kammade hem priset GOOD DESIGN AWARD. ‘Slow Coffee’ är vårt DNA och BODUM:s historia började faktiskt med kaffe 1944. Vi är väldigt glada över att kaffebryggningsmetoden och smaken var de vinnande punkterna här”, säger Caspar Niel, försäljningschef för BODUM Skandinavien.

ePEBO valdes ut bland 900 produkter från mer än 46 länder och är en av vinnarna i kategorin Hushåll.

”’Slow Coffee’ – och speciellt metoder för vakuumbryggning av kaffe – är väldigt mycket i ropet. Inte minst för att kunskapen om och intresset för speciella kaffebryggningsmetoder har ökat bland konsumenterna.

I början av 2017 introducerade BODUM ett helt nytt kapitel i historien om metoder för vakuumbryggning av kaffe med ePEBO, som vidareutvecklar den traditionella kaffebryggningsmetoden från 50-talet. Den icke-elektriska versionen har kallats Don Pedro (PEBO) i många år och den nya versionen kallas därför ePEBO. Det nya med ePEBO är att man inte längre behöver en extern värmekälla – den kan brygga kaffe var som helst, så länge det finns ett eluttag i närheten.

Metoden vakuumbryggning i PEBO och nya ePEBO kallas också ”sifon” och metoden är bokstavligen ”het” just nu. Kaffekännare runt om i världen är eniga – sifon är det perfekta valet om man vill ha en kopp nybryggt, skållhett, svart kaffe. Kaffebryggningsmetoden gör att alla viktiga oljor extraheras ur kaffet tack vare den idealiska balansen mellan temperatur och bryggtid. Det vakuum som skapas under kaffebryggningen bevarar smakerna så att du får ut allt av de goda kaffebönorna. Det må låta avancerat, men ePEBO otroligt lätt att använda i vardagen.

ePebo finns i välsorterade kökbutiker och kostar ca 2000 kronor.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 30 times, 1 visit(s) today