Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Kort, Glad och Tacksam – Pernilla Wahlgren strålar!

skriv ut
När Pernilla Wahlgren fyller 50 ställer man till med stort party och firar i hela Sverige. Med 40 år på scen finns det en ocean av material att ösa ur och med medias hjälp har det blivit en hel del skvaller som behöver redas ut och rättas till. Pernilla bjuder på hela sitt liv i sin nya show och det riktigt strålar om henne!

Man tar det bokstavligen från början i Pernilla Wahlgrens nya show Kort, Glad och Tacksam. En stor vagina som ska föreställa Christina Schollins ställs upp på scenen och ur den föds en stjärna. Eller som Pernilla själv beskriver det “Jag var känd redan som spermie” och det stämmer ju. Hela familjen (utom storebror Peter) ses flitigt både på scen och på tv och har gjort det i många, många år. Finns det något kvar att berätta kan man ju undra?

Tillsammans med regissören Rikard Bergqvist och en drömensemble bestående av Kim Sulocki, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelson berättar Pernilla om melodifestivaler, löpsedlar, familjen, misslyckanden och framgångar på ett mycket humoristiskt sätt och med mängder av självdistans. Allt dras fram i ljuset och vrids och vänds på tills det inte finns något mer att tillägga. Hela ensemblen driver hejdlöst med sig själva och publiken tar tacksam emot och vrider sig av skratt.

Föreställningen är 100 minuter utan paus och tiden går fort! Enda gången allt stannar upp och skratten hejdar sig är när Pernilla för en kort stund blir allvarlig och berättar om varannanveckas-livet som frånskild förälder till lilla Theo. Känslorna blir påtagliga och många känner igen sig och har svårt att hålla tårarna borta. Den här korta sekvensen lyfter föreställningen till en djupare dimension och man får en liten, liten insyn i ett liv som i vissa fall är precis som alla andras, i alla fall när det gäller känslor. Nog för att Pernilla lever ett glamoröst liv och är en känd artist, men när det gäller familjelivet har vi alla ungefär samma bekymmer.

Musik av alla de slag från Pernillas rika karriär blandas med skönt snack, käftsmällar, sketcher och humor. Med hjälp av vännerna får vi även träffa exmaken Emilio, kollegorna Lena Ph, Kikki, Anna Book och Carola och en massa andra. Ola Forssmed som Emilio Ingrosso och Kim Sulocki som Anna Book är oslagbart! Pernilla har även kurs för publiken i sociala medier och en genomgång av olika löpsedlar som kanske uppmärksammats lite extra under åren.

Pernilla Wahlgren har gjort mycket! Nästan varenda svensk har någon slags relation till henne och ett alldeles eget minne. Hon har rätt att vara lite kaxig och ställa till med ett riktigt megaparty. Det här partyt är dessutom alla inbjudan till och vi tycker absolut att alla som vill ska vara med och fira. För detta är kul och väldigt bra!

Kort, Glad och Tacksam åker ut på turné inom kort och spelas runt om i landet hela 2018.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Robert Eldrim

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today